Frumoasa și bestia în microbuz

beauty_and_the_beast_card_by_amelie_ami_chan-d3f1x07

Urc în microbuz. Sunt ocupate doar câteva scaune, cu preponderență cele din spate. Pe semne oamenii sunt prea obosiți pentru a oferi cuiva un loc, așa că aleg să meargă acolo unde nu o să simtă nevoia să se ridice, sau poate așa nu participă la sistemul de circulație a banilor, învechitul sistem însoțit de atingerea umărului- ”Transmiteți”.

Întind bancnota șoferului, iar în timp ce aștept restul, ochesc un scaun lângă fereastră. Perfect, acum pot să mă las purtată de gânduri, analizând oamenii de peste fereastră, ca și cum aș privi într-o lume paralelă.

La scurt timp ne oprim, ușa se deschide și oamenii se așeze repeziți în tronurile sale. Un schimb de priviri încruntate, pentru a marca teritoriul, și în final două doamne sunt așezate pe scaunele din față. Sunt două cucoane vopsite și bine chitite, una tinerică, alta mai în vârstă. Deși sunt pline de sine, arogante și cu aer de mândrie, nu pot să nu le remarc frumusețea.

Pe fundal se aud știrile, iarăși ne oprim. De data aceasta microbuzul e arhiplin. Oamenii se înghesuie uitați de griji.

Cineva începe cearta. Caut cu ochii de unde vin țipetele. Sunt cele două doamne din față. Frumoasele doamne. Cea mai în vârstă țipă la cea mai tânără impunând-o să cedeze cuiva locul. Cea tânără strigă și ea, refuzând și justificându-se.

”Ești o needucată și o sălbatică venită din pădure!”
”Educați-vă copiii, nu pe mine!”

Replicile zboară din ce în ce mai usturătoare. Călătorii încearcă să le potolească până nu s-au început a flocăi.

Mă gândesc, cui să-i dau dreptate… Tânăra nu s-a ridicat, doamna a început scandalul.

Cine e frumoasa și cine e bestia?

© Preluarea oricărei informații de pe acest blog, fără acordul prealabil al autorului, este interzisă

2 gânduri despre „Frumoasa și bestia în microbuz

Lasă un comentariu